Sydney granny flat perfectly complements main dwelling

 In Sydney Case Study

Located in North Curl Curl, this recently completed granny flat (pool house) is an absolute stunner and one that the team at Backyard Grannys is extremely proud to have delivered. This design epitomises modern living while optimising the space in the backyard.

The pool house granny flat has a real sense of space with a skillion roof and raked ceilings in the living, kitchen and dining areas and a wall of glass sliding doors overlooking the sparkling inground pool.

The kitchen is the focal point of the granny flat and the true heart of the home. It features stone benchtops that extend across a centre island bench, complete with a generously sized breakfast bar. It’s well thought out floorplan accommodates a larger than expected refrigerator and ample storage space.

The granny flat features sleek bamboo flooring throughout and travertine tiles that connect the patio and pool areas. A retractable awning has been installed to keep the paved area cool in summer and protected from the elements.

The luxurious full height tiling in the bathroom and laundry areas make these spaces appear bigger than they actually are. The inclusion of an outside shower to wash off the sand following a day at the nearby beach is a practical bonus and gives this space a natural, down-to-earth personality.

As per the client’s request, the external facade of the granny flat matches the main house, tying the whole property together.

Ultimately, the space was built to suit out-of-town guests. It’s the perfect solution for relatives visiting for holidays or old friends dropping by.

If you would like to know more about our designer granny flats click here to view our gallery.

 

Recommended Posts